2:02 pm - duminic─â, 25 august 2019

Cum sa cureti un fier de calcat de teflon

Potrivit celor de la Fierdecalcat.ro, modelul cu talpa din teflon este unul dintre cele mai populare tipuri de fier de calcat de pe piata. Deosebit de util, datorita stratului de teflon, fierul de calcat impiedica lipirea unor resturi pe fier. Acest lucru nu numai ca ajuta la mentinerea fierului de calcat curat, dar impiedica, de asemenea, ca hainele sa fie patate sau deteriorate. In ciuda acestui fapt, chiar si talpa acestui fier se poate murdari si trebuie adesea curatata.

In primul rand, pentru acest proces este necesar sa creati un amestec de curatare potrivit. Puteti alege un detergent de uz caznic, pe care sa-l amestecati cu apa pentru a obtine o solutie foarte eficienta. Dupa acest pas, luati o carpa curata si stergeti talpa cu solutia creata. Trebuie sa va asigurati ca fierul de calcat este rece si sa acordati o atentie speciala zonelor cu murdarie si pete. Daca va ingrijorati in privinta zgarierii teflonului puteti folosi o carpa din microfibra.

Nu doar extreriorul trebuie curatat. Umpleti rezervorul fierului de calcat cu apa si otet pentru a indeparta petele, depozitele minerale si alte substante din rezervorul fierului. Mai apoi trebuie sa reglati fierul la cel mai inalt nivel de abur, sa-l asezati intr-o pozitie verticala astfel incat aburul sa se poata ridica mai usor si sa nu ardeti suprafata de dedesubt. Lasati fierul sa absoarba pana cand solutia de otet dispare complet.

Stergeti din nou gaurile sau plantatiile din talpa pentru a scapa de orice murdarie. Este foarte posibil ca solutia de otet sa forteze aparitia apei dure sau a mineralelor in aceste zone. Inainte de a-l refolosi, este important ca fierul de calcat sa fie umplut cu apa curata si sa nu prezinte urme de otet in vreo parte.

Daca fierul de calcat pe care il detineti are functie de curatare automata, puteti folosi acest avantaj. Trebuie sa lasati fierul sa scoata aburi pana in momentul in care rezervorul este aproape gol. Acest proces ar putea dura pana la aproximativ cincisprezece minute.

Procesul de curatare este extrem de important pentru durata de viata a unui fier de calcat, cat si pentru randamentul acestuia.

Comentariile sunt inchise.