10:04 pm - duminică, 29 noiembrie 2020

Cum să alegi o firmă de construcții potrivită pentru proiectul tău

Tocmai ți-ai întemeiat o familie și îți dorești să construiești casa visurilor tale? Ești un antrepenor/patron și ai în plan să deschizi un nou sediu pentru firma ta, ori să construiești un nou ansamblu rezidențial? Munca ta are impact pentru societate și dorești consolidarea sălii de sport în care predai ori a spitalului pe care îl conduci?

În toate aceste cazuri, un lucru esențial este alegerea firmei de construcții care să știe cum să dea o formă concretă, solidă, planului tău.

Multe firme de constructii

Este foarte important să alegi o firmă de construcții condusă de o echipă profesionalistă, care livrează proiectele la timp și care se angajează să construiască o fundație solidă, rezistentă, dar care în același timp să știe cum să încadreze lucrarea executată în actualitate.

Care sunt pașii de urmat în această alegere care, în cele din urmă, face diferența între un proiect realizat bine, la timp, și unul superficial?

În primul rând, în funcție de proiectul tău, trebuie să îți dai seama exact de ce ai nevoie: de o firmă de construcții care să se ocupe de la zero de proiectul tău, de o firmă de specialitate, axată pe un anumit domeniu, de un arhitect ori de un designer.

În cazul în care decizi să optezi pentru o firmă de construcții care să preia de la zero proiectul tău, trebuie să te documentezi temeinic despre istoricul lor. De când activează în acest domeniu? Ce portofoliu au, ce fel de proiecte îi recomandă? Au autorizație? Și mai ales, sunt recunoscuți pentru livrarea proiectelor la timp?

După ce analizezi piața, discuți cu prieteni, colegi care la rândul lor au angajat o astfel de firmă de construcții, compari bugetul pe care îl poți aloca pentru a plăti firma respectivă cu cererea lor și te decizi asupra unei firme de constructii din Bucuresti sau alte orase, la o primă întâlnire cu reprezentantul firmei, este de recomandat să ai setate niște întrebări clare. După ce le prezinți proiectul tău, printre aceste întrebări se numără:

-Aveți licență?

-Ce portofoliu aveți, ce vă recomandă ca o firmă de construcții de încredere?

-Care sunt costurile pe care le solicitatți?

-Cine va supraveghea , dar și ce echipă va construi efectiv proiectul ? Ce portofoliu au ei?

-Cu cine o să păstrez legătura, odată ce începeți lucrările?

În cazul în care discuția este satisfăcătoare de ambele părți și dacă firma respectivă își prezintă oferta într-o manieră responsabilă, cu profesionalism, dând dovadă de seriozitate, puteți semna contractul.

Comentariile sunt inchise.