7:12 am - sâmbătă, 26 mai 2018

Cum prelungesti durata unui foraj de apa?

Indiferent ca este vorba despre un foraj casnic, despre unul agricol sau despre un foraj industrial, este necesar sa investesti inca de la inceput intr-un serviciu profesional care sa iti ofere apa potabila la standarde inalte. Insa, chiar daca putul tau este alcatuit din cele mai calitative materiale si chiar daca forajul a fost efectuat cu tehnologie de ultima generatie, cea mai mare responsabilitate revine tot proprietarului. In functie de ce metode de mentenanta aplici, poti sa prelungesti buna functionare a unui put si sa te bucuri de toate beneficiile sale la nivel optim.

Ca sa te asiguri ca te vei folosi de forajul tau vreme indelungata, este necesar sa ai in vedere cateva procedee standard, pe care trebuie sa le efectuezi cu o anumita frecventa pe intreg parcursul intrebuintarii.

Pentru a preveni contaminarea apei, este necesar ca anual sa recoltezi probe direct din put si sa le duci la un laborator de specialitate, care sa iti confirme puritatea si limpezimea apei.

De asemenea, este necesar sa se efectueze cateva masuratori ale nivelului static la o frecventa de 12 luni. In functie de rezultate, vei stii cu ce si unde anume sa intervii. Spre exemplu, daca acesta este normal, inseamna ca nu ai probleme, insa daca nivelul static este cu aproximativ 10 cm mai mare decat de obicei, este posibil ca inelul de cimentare sa fie spart intr-un anumit loc si apa sa fie contaminata de straturile acvifere de la suprafata. Daca nivelul static este mai mic, cel mai probabil sedimentele si particulele fine de nisip au patruns in filtre, ceea ce va determina anumite proceduri pentru denisipare.

De asemenea, un obicei responsabil este sa evaluezi starea forajului anual sau ori de cate ori crezi ca este nevoie, comparand de fiecare data rezultatele din prezent cu cele din anii anteriori. Daca nu apare nicio schimbare in statistica, inseamna ca putul functioneaza la capacitate maxima.

Nu uita ca cel mai important aspect este alegerea unor servicii profesionale de calitate. Spre exemplu, echipa Foraje LEO din Bucuresti ofera preturi competitive pentru puturile de apa, insa ofera si garantia unor lucrari executate la standarde tehnologice moderne avansate, care iti va asigura apa potabila pura. Acest prim pas este foarte important, deoarece in functie de firma care va demara proiectul si in functie de calitatea serviciilor prestate, un put va avea o viata mai lunga. Diferenta se va vedea nu doar in formula limpede a apei, ci si in rezistenta cat mai indelungata a componentelor unui foraj.

O echipa de profesionisti va stii de la inceput cat de important este un foraj executat corect pentru sanatatea celor care il vor utiliza, iar un proprietar care isi alege echipa cu grija va face o investitie de durata, ce va preveni costurile unor pagube, care pot fi evitate.

Comentariile sunt inchise.