7:15 am - sâmbătă, 26 mai 2018

Cum ne putem da seama daca suntem cu adevarat pasionati de pescuit?

Discutiile referitoare la hobby-uri migreaza intotdeauna catre aceeasi directie si anume planul financiar. Ei bine, cat de mult conteaza acest aspect in cazul sesiunilor de pescuit? Asa cum va asteptati, exista numerosi factori de care trebuie sa tinem cont inainte de a raspunde la aceasta intrebare, iar noi vom incerca sa ii elucidam pe fiecare in parte. Mai bine spus, inainte de intra intr-un magazin big fish ar trebui sa raspundeti succint urmatoarelor intrebari pentru a va analiza, pe cont propriu, viziunea asupra pescuitului.

Cat de des practici pescuitul?

Aceasta intrebare isi pastreaza valabilitatea indiferent de pasiunea la care ne raportam, insa capata o importanta decisiva in momentul in care aducem in discutie planul financiar. Astfel, daca pescuitul reprezinta pentru tine doar o maniera de a te destinde pe care nu o abordezi mai mult de doua trei ori pe an, atunci investitiile in echipamentele de ultima generatie pot iesi din discutie. Din contra, daca obisnuiesti sa mergi tot mai des la pescuit, atat iarna cat si vara, atunci ar trebui sa te gandesti serios la bugetul pe care doresti sa il aloci acestui hobby.

Care este viziunea ta asupra pescuitului?

Majoritatea persoanelor nu se gandesc obiectiv la modul in care privesc anumite hobby-uri, ci decid sa le urmeze doar pentru ca prietenii lor apropiati le practica tot mai des. Si totusi, la un moment dat devine foarte important sa te gandesti din perspectiva proprie la modul in care privesti pescuitul, asta pentru a nu investi sume consistente in acele articole de pescuit profesionale fara a imparatasi macar pe jumatate pasiunea celor apropiati.

Iti poti da seama de importanta pe care o detine pescuitul in viata ta doar analizand pret de cateva clipe frecventa sesiunilor de pescuit intr-un an, dorinta si emotia pe care o simti inainte de a ajunge pe balta si orele petrecute in cautarea celor mai bune oferte articole pescuit sau a momelilor perfecte.

Cat de mult iti doresti sa cheltuiesti in aceasta directie?

Primele doua intrebari se adreseaza preponderent persoanelor care sunt limitate de buget, acestea ajutandu-le sa isi dea seama cat de mult isi doresc sa investeasca in articoele profesionale de pescuit. Insa, exista si o categorie aparte de persoane si anume acelea care nu sunt restrictionate de planul financiar, avand posibilitatea de a-si urma fiecare pasiune in parte. Ei bine, chiar si ele ar trebui sa se gandeasca la sumele de bani pe care sunt dispuse sa le aloce acestui hobby, uneltele de pescuit de ultima generatie solicitand partea viitorilor proprietari sume importante.

Incepand cu mulinetele din fibra de carbon sau cu acelea din granit si terminand cu ansamblurile de camping care va pot fi utile pe marginea lacului, trebuie sa va impuneti anumite limite financiare, iar cel mai usor mod prin care puteti pune in practica o asemenea strategie este sa va ganditi, inca o data, la cat de dese sunt iesirile pe balta.

Comentariile sunt inchise.