9:37 pm - luni, 18 noiembrie 2019

Cum ma folosesc de scris

Toata lumea proceseaza lucrurile in mod diferit. Unii oameni fac exercitii pentru a cheltui energia, unii asculta muzica pentru a se relaxa, altii mediteaza pentru a-si clarifica mintea. Indiferent de ce este, este bine ca toata lumea sa aiba o cale de a face lumea lor mai putin coplesitoare. La urma urmei, nimeni nu se bucura de stres, ori de ideea de a fi in jurul unei persoane stresate.

Ce fac eu:

Pentru a ma mentine sanatoasa, fac o combinatie intre lucrurile mentionate mai sus si multe altele, dar principala mea iesire, asa cum probabil ati ghicit, este scrisul.

Cum incep sa scriu?
Nu este intotdeauna usor. Nu am control asupra scanteii de inspiratie care ma loveste. Ideile trebuie sa vina de undeva si de obicei se bazeaza pe energia pe care o simt. In mod normal, primesc ideile celor din jurul meu si evenimentele care se petrec in viata mea – si cum ma fac sa simt aceste lucruri. Daca ceva ma intriga, voi scrie despre asta. Daca ma emotioneaza ceva, o sa scriu despre asta. Daca ma framanta ceva, o sa scriu despre asta. Practic, daca ceva ma face sa simt ceva – orice – atat de puternic, voi scrie despre asta.

Prin scrisul meu, am descoperit ca, de obicei, incerc sa-mi dau seama de ce ma simt in legatura cu acel subiect specific. Prin scrierea gandurilor mele pe hartie intr-un mod organizat, care este in cele din urma menit sa aiba sens pentru altcineva, sfarsesc sa explorez mai departe acest subiect si sa descopar motivul pentru care mi-a ramas in minte in primul rand. Odata ce am ideea, bineinteles, trebuie sa incep sa scriu despre asta. Poate fi greu pentru ca, de cele mai multe ori, nu sunt sigur de unde sa incep problema. Dar, ca intotdeauna, trebuie sa incepeti undeva. Deci, incep sa scriu tot ce vine in minte. Scriu in flux de constiinta sa-mi iau toate gandurile acolo unde le pot vedea fizic. In acest stadiu, nu conteaza daca are sens, atata timp cat exista ceva acolo.

Odata ce s-a terminat si totul este in afara capului meu, ma voi intoarce si voi reciti totul. A fi capabil sa-l vad pe hartie imi usureaza gandurile in categorii si sa le pun intr-o ordine logica si inteligibila.

Comentariile sunt inchise.