6:44 am - duminică, 31 mai 2020

Cum folosesti fierastarul pendular corect si in siguranta

Dintre toate uneltele de mare putere pe care le am in trusa de scule, fierastraul pendular e cel mai de incredere, iar pentru asta sunt reconoscator informatiilor pe care le-am citit pe fierastrau-pendular.ro. Daca ma gandesc mai bine, pendularul este si cea mai des folosita unealta. Fie ca vrei sa tai placi din lemn in linie dreapta sau chiar bucati de metal cu o anumita forma, fierastraul pendular este suficient de versatil.

In tot timpul acesta cat am utilizat fierastraie pendulare am tot recoltat informatii utile despre cele mai bune modele de pe piata. Cred ca daca stii care este cu adevarat cel mai bun fierastrau pendular pentru o anumita sarcina, proiectele tale vor prinde viata intr-un timp cat mai scurt.

Obisnuieste-te cu fierastraul pendular

Inainte sa te apuci de vreun anumit proiect, merita sa acorzi putina atentie fierastraului pendular pentru a vedea ce functii are. Nu toate pendularele sunt la fel si vei fi sau nu surprins sa vezi cum anumitor fierastraie le lipsesc o serie de caracteristici avansate, cum ar fi actiunea orbitala sau schimbarea unghiului sau directiei de taiere. Cele mai multe informatii se gasesc in manualul de instructiuni al fiecarui fierastrau pendular.

Foarte important este sa ai un fierastrau pendular cu viteze variate de taiere. Multe fierastraie pendulare au cateva setari pentru reglarea vitezei, toate adaptate in functie de materialul taiat. Spre exemplu, cand tai metale e indicat sa folosesti o viteza mai mica pentru a pastra lama in stare buna de functionare. De asemenea, vei alege o viteza mica de miscare atunci cand tai materiale din plastic, minimizand sansele ca respectivul obiect sa se topeasca din cauza caldurii produse prin frecarea lamei cu materialul.

Unele pendulare sunt capabile sa aiba o actiune orbitala, sau miscare orbitala, care presupune o altfel de directie fata de cea verticala(pendulara), de data asta vorbind de o miscare in plan orizontal(de la stanga la dreapta si invers). Reglarea vitezei de miscare orbitala se face, de regula, printr-un buton unic destinat acestei functii.

Comentariile sunt inchise.