6:38 pm - marți, 26 octombrie 2021

Cum curatam un cos de fum?

Sezonul rece se apropie cu pasi grabiti si deja incepem sa ne gandim la acel moment in care ne relaxam intr-o atmosfera linistitoare si calduroasa. Inevitabil ne zboara gandul la sistemul de incalzire si la cum putem sa contribuim la buna functionare a acestuia pentru a ne spori gradul de confort. Ei bine, pentru ca sistemul de incalzire sa dea un randament mare, este important sa avem grija de cosul de fum, elementul cel mai important din cadrul acestui sistem.

Cosul de fum este responsabil pentru evacuarea gazelor si contribuie la mentinerea calitatii aerului. Asadar, pentru a ne bucura de un spatiu calduros, dar mai ales de un mediu sigur care sa nu ne afecteze sanatatea, trebuie sa alegem cosuri de fum de calitate, dar si sa avem grija de intretinerea acestora.

Cosul de fum poate intampina diferite probleme de-a lungul timpului care il impiedica sa mai functioneze normal. Acestea pot fi foarte variate, de la umiditate sau temperaturi scazute si pana la incendii neprevazute. Pentru a evita toate aceste situatii dificile si imprevizibile, este important sa ne luam din timp masurile de siguranta pentru a preveni orice accident neplacut.

Curatarea cosurilor de fum reprezinta una dintre cele mai sigure metode de intretinere care contribuie in mod direct la buna functionare a acestora. Mai mult, aceasta operatiune este una obligatorie si se afla stipulata in legislatia romana si in cea europeana. Cu alte cuvinte, fiecare dintre cei care detin un sistem de incalzire ce presupune existenta unui cos de fum este obligat sa realizeze o curatare temeinica la un interval de timp potrivit. In mod normal, procesul de curatare trebuie realizat o data la un an, inainte de inceperea sezonului rece.

Pentru ca este un proces destul de important si vital pentru siguranta locuintei si a dumneavoastra, este bine sa apelati la serviciile unei echipe de profesionisti care sa realizeze aceasta curatare cu ajutorul celor mai bune ustensile. Utilizarea celor mai bune accesorii presupune o actiune corecta, realizata in cele mai sigure conditii, pentru a nu afecta in vreun fel functionalitatea cosului de fum.

O analiza regulata si o curatare eficienta a cosului de fum va scuteste de eventualele incidente dar si de neplacerile cauzate de reparatiile costisitoare realizate de-a lungul timpului. Pe tot parcursul in care este folosit, un cos de fum acumuleaza o cantitate serioasa de funingine care infunda orificiul si ingreuneaza evacuarea gazelor. Un cos intretinut corespunzator permite o utilizare in siguranta si asigura un confort termic sporit. Echipa de specialisti realizeaza cea mai buna treaba in acest caz.

Acestia inspecteaza cosul atat in interior, cat si in exterior, verifica tirajul si curata cosul de fum cu ajutorul unor obiecte profesionale, adecvate pentru tipul de cos pe care il detineti si dimensiunile acestuia. Mai mult, de cele mai multe ori profesionistii va informeaza cu privire la eventualele disfunctionalitati sau alte nereguli legate de functionarea cosului de fum.

In consecinta, pentru siguranta dumneavoastra, dar si pentru a prelungi durata de viata a cosului de fum este important sa efectuati in mod regulat o igienizare corespunzatoare care va scapa de toate grijile. Bucurati-va de caldura caminului in cele mai sigure conditii.

Comentariile sunt inchise.