4:44 pm - vineri, 15 ianuarie 2021

Cum arata istoria masinilor de tuns iarba

E greu de crezut ca prima masina de tuns iarba a fost proiectata undeva prin secolul XIX, mai exact, 1830, in Anglia. Masinile de atunci aveau cam aceeasi idee basic pe care o au si cele din ziua de azi. Mai precis, erau puse niste lame curbate in jurul unui cilindru care se invartea. Primele masini de tuns iarba erau fie impinse de om, avand un maner, fie trase de cai. Si atunci, la fel ca si acum, cel mai bine era sa tai iarba atunci cand era uscata, deoarece iarba umeda se lipea de lame si impiedica cilindrul din a se invarti.

Desi inventatorii de mai tarziu au incercat sa faca fel si fel de masini de tuns iarba, de la modele cu 3 roti sau diferite tipuri de lame care se presupunea ca vor taia mai bine, aproape toate cele din prezent seamana foarte mult cu conceptul primei masini de tuns iarba. Primele modele se vand in prezent cu mii de dolari daca inca mai sunt intr-o conditie buna. Multi le iau ca obiecte de colectie, unii chiar intentioneaza sa le foloseasca.

Primele masini de tuns iarba cu motor au aparut la sfarsitul secolului XIX. Erau mici, usoare si au devenit cunoscute si populare undeva prin anul 1920. Cele cu motorul electric au fost folosite pentru prima data dupa 1920. Masinile de tuns iarba cu componente din plastic au fost produse dupa 1960 si sunt cam cele mai comune in prezent.

Primele inventii aveau un design similar masinilor de tuns iarba manuale din ziua de azi, care inca se mai folosesc si se spune ca sunt si foarte eficiente pentru a face miscare. Dat fiind faptul ca automatizarea si folosirea mecanismelor si a motoarelor are ca scop reducerea efortului fizic depus de utilizator, e cazul sa gasim metode prin care sa pastram acel minim de activitate fizica zilnica.

Comentariile sunt inchise.