10:36 am - joi, 28 mai 2020

Cum alegem cel mai bun ventilator de camera in sezonul calduros?

 

Ei bine, caldura ne da mari batai de cap in ultimele zile, afara este tot mai insuportabil, iar atunci cand ajungi acasa disconfortul se accentueaza. Ce te faci atunci cand nu ai un aer conditionat sau ai dar este prea vechi pentru a-l folosi si nu mai face fata cu putere?

Daca bugetul nu este tocmai potrivit pentru un aer conditionat, atunci ventilaroarele de camera sunt cea mai buna solutie. Important este sa stii cum sa alegi cea mai buna varianta pentru tine si incaperea ta. Eu am gasit cu ajutorul acestui site de specialitate, un model care m-a convins ca fac alegerea buna.

In primul rand am tinut cont de spatiul camerei, eu am ales sa-l montez in dormitor pentru ca este destul de mare ca si suprafata, dar il pot muta oriunde in casa pentru ca este usor de transportat.

Am achizitionat modelul Star-Light pe care il veti gasi aici, pentru ca este foarte puternic si iti ofera o senzatie de racorire totala in anotimul calduros. Are o putere de 60W, distribuind aerul rece uniform fara sa ne facem griji ca poate cauza probleme de sanatate.

Imi place foarte mult faptul ca are telecomanda si il poti seta cand sa functioneze. Este reglabil si foarte silentios, perfect pentru dormitor. Nimeni nu-si doreste un ventilator care scoate un zgomot deranjant.

Trebuie sa tinem cont de dimensiunea ventialtorului atunci cand il cumpararm pentru ca este important sa nu ocupe foarte mult spatiu, fiind un model slim, cel de la Star-Light, este foarte usor de depozitat intr-un colt al camerei, fara a ocupa mult spatiu.

Greutatea a fost unul dintre motivele pentru care am ales acest model, deoarece este foarte usor, cu taote ca maetrialul este metalic si de buna calitate, nu ingreuneaza venitlatorul si totodata este foarte stabil la miscarile elicelor.

Oprirea automata si timer-ul consider ca sunt functii esentiale in achicitionarea unui ventilator de camera pentru ca nu este necesar ca de fiecare data sa cobori din pat sa schimbi viteza sau sa-l opresti, iar in timpul noptii ai scapat de grijile ca va merge non-stop.

Grilajul de protectie este dintr-un material tare, dus care impiedica copii sa aiba acces la ventilator, pentru ca stim cu totii cat de curiosi sunt si atrasi de ce este nou si atfel elimini posibilele accidente.

Faptul ca este mobil, este un avantaj, deoarece racoreste camera din toate unghiurile, iar aerul rece nu este fixat numai intr-o pozitie.

Consider ca in general, daca un ventilator nu are un producator cunoscut, nu este recomandata achizitionarea acestuia, deoarece exista mai multe sanse ca materialul din care este facut sa fie mult mai slab calitativ, iar modul de functionare sa nu fie la fel de satisfacator ca unul despre care ai suficiente informatii cand hotarasti sa-l cumperi.

Am ales sa cumpar un model de ventilator cu picior reglabil in detrimentului unuia turn pentru ca este mult mai simplu  de folosit si manevrat, mai ales daca alegi sa-l folosesti intr-un dormitor, iar in ceea ce priveste pretul acestuia, eu consider ca este mai mult decat acceptabil, mai ales ca daca te hotarasti sa-l achizitionezi inainte de sosirea perioadei calduroare, il gasesti la un pret foarte bun.

Comentariile sunt inchise.