2:08 pm - marți, 27 octombrie 2020

Cum am aflat ce inseamna si ce face un kit xenon

Sunt un sofer prost. Nu, ma laud. Sunt un sofer extrem de prost, cam cel mai prost posibil, de aceea am renuntat la ideea de a conduce, ca sunt destule pericole pe soselele Romaniei, nu mai are rost sa adaug si eu inca unul in plus.
Primul meu drum cu masina, catre munte, intr-o delegatie, a numarat 130 de kilometri si 10 ore. In tot acest timp nu va imaginati ca am condus incontinuu. Nu. Am fost ocupata sa fac un mic accident intr-un sens giratoriu, sa umblu prin orasul cel mai apropiat dupa un bancomat ca sa platesc o despagubire masinii celielalte, care NU fusese cu nimic de vina, doar a avut ghinionul deosebit de a ma intalni pe mine.
Cnad am pornit la drum dupa accident, tremuram ca frunza si ma pregateam sa intru in munti. Se inserase, cale de intoarcere nu mai exista, asa ca am intrat pe serpentine cu 20-25 nde kilometri pe ora si cu aceeasi viteza le-am parcurs. Din spate, ma priveau doi monstri stralucitori, luminile masinilor care mie imi pareau ingrozitoare, dar in fapt, aveam sa imi dau seama mai tarziu, m-au ajutat sa simt ca nu sunt singura. Soseaua avea o singura banda pe sens si nu se putea depasi sub nici o forma, asa ca in spatele meu s-a format o adevarata coloana. Probabil ca in seara aceea toti cei care trebuiau sa ajunga in Predeal, destinatia calatoriei  mele, au intarziat, pentru ca nici unul dintre ei nu prevazuse o calatorie cu 25 de kilometri pe ora. paream acea safety car de la cursele de Formula 1, care este introdusa atunci cand ploua prea puternic, pentru a limita vitezele participantilor. Paream cosmarul oricarui sofer.

 

Cand am povestit asta, la intoarcerea acasa, iubitul meu de atunci a identificat razand exemplarele de monstru stralucitor. Le-a numit kit xenon si mi-a explicat ca este unul dintre cele mai utile lucruri pe care le poti avea pe masina. Ulterior m-am uitat si am vazut cum arata un kit xenon si, dupa ce spaima mi-a disparut, mi-am dat seama ca are dreptate. Un sofer asa cum fusesem eu trebuia supravhegheat cu atentie pe sosea, nu se stie niciodata ce  reusea sa faca si ce manevre bruste ar fi facut, punandu-si in pericol propria siguranta si pe a celorlalti participanti la trafic. Este extrem de util pentru o buna vizibilitate a soferului pe timp de noapte si nu inteleg de ce nu il foloseste toata lumea, pe orice masina, fara exceptie.

Comentariile sunt inchise.