11:41 pm - sâmbătă, 25 iunie 2022

Conexiunea dintre minte si efort

Aceasta „cheie a fericirii” – necesita atat constienta cat si efort pentru a se dezvolta. Ma refer la mindfulness in sensul de a acorda atentie la ceea ce se intampla in mintea ta (si, de asemenea, in corpul tau, deoarece acolo simti ceea ce se intampla in mintea ta). Te agati de cum vrei sa fie ceva, chiar daca nu ai control asupra lui? Daca da, puteti simti contractia care insoteste acea agatare – o contractie atat in ​​mintea voastra (ca rigiditate in gandirea voastra), cat si in corpul vostru (ca muschii stransi sau durerile intestinale, de exemplu)?

Daca puteti constientiza modul in care va agatati de „ideea de a vrea si a nu vrea” (asa cum imi place sa le numesc) care nu va stapanesc si daca puteti simti atunci efectele daunatoare ale acelei agatari asupra mintii dvs. si corpul, acest lucru singur poate slabi stransoarea stransului si va va permite sa incepeti sa simtiti calmul echanimitatii.

Apoi, puteti face un pas mai departe, facand un efort bland pentru a lasa sa se agate de acele dorinte / nu doreste ca nu aveti niciun control, indiferent de ce se afla in relatie. Dandu-mi drumul, nu vreau sa spun ca permite acelui launtric latrat sa iti marcheze ordinele: „ Lasa. Sa mergem. Da drumul . ”Asta nu functioneaza niciodata si doar te face sa te simti ca un esec. Va sugerez, in schimb, sa faceti un efort pentru a va lasa sa va agatati, reflectand despre cat de fructific este si despre cum va face sa va simtiti mai rau.

Nu are roade pentru ca controlam mult mai putin in aceasta viata decat credem ca o facem. Asa cum am spus mai devreme in aceasta piesa, nu exista nicio cale in jurul ei: viata este un amestec de experiente placute si neplacute. Asta inseamna ca pur si simplu nu intotdeauna vom obtine ceea ce ne dorim … si ca ne vom agata de gandul ca ar trebui sa fim capabili, ne face sa ne simtim mai rau. Acest „mai rau” ia multe forme: furia, resentimentul, frustrarea, chiar ura fata de noi insine sau de ceilalti. Evident, aceasta nu este calea catre fericire – catre acea pace interioara la care se referea Dalai Lama.

 

Comentariile sunt inchise.