2:01 pm - duminică, 25 august 2019

Cere ajutorul la nevoie

Putini oameni inteleg dinamica de a cere ajutor mai bine decat un barbat pe care l-am intalnit cu ani in urma pe nume Percy Ross, care a primit 2.000 de scrisori pe zi de la oameni care solicita ajutorul lui. Motivul pentru care a primit atat de multe scrisori a fost ca a scris o coloana (fosta) sindicalizata in mai mult de 700 de ziare, numita Thanks A Million, prin care acest milionar din Minneapolis incerca sa dispuna de averea pe care a trebuit sa o acumuleze, sa-si redistribuie bogatia printre oamenii care i-au scris cu povestirile lor de nevoi si, uneori, cu lacomie. Cei care l-au atins au raspuns cu un cec, o marca de filantropie pe care o considera o investitie in oameni.

Dar pentru fiecare 2.000 pe zi, au existat, fara indoiala, mult mai multi care s-au gandit la asta, dar nu au facut-o si ceea celi-a tinut inapoi, se gandea el, era in mare masura mandria.

Ei sunt jenati sa fie in situatia in care trebuie sa ceara ajutor, sa se teama de a fi respinsi, poate chiar  frica sa obtina un raspuns care ar putea sa-i forteze sa-si puna visele la incercare. Nouazeci la suta din scrisorile pe care le fac, incep cu o scuza de genul N-am crezut niciodata ca as scrie vreodata o astfel de scrisoare sau nu am nevoie de bani, de sfaturi sau de trei luni de la inceperea acestei scrisori…

Daca nu intrebati insa nu veti obtine. Dar daca va intrebati, ar fi posibil sa ajungeti. Daca oamenii spun ca nu, este la fel de rau ca si cand nu ai fi intrebat deloc. Dar daca spun da, ai ce ai vrut.

Trebuie sa intrebi!

Intrebarea este, dupa parerea mea, cel mai puternic si neglijat secret al succesului. Cu siguranta nu as fi unde sunt astazi, daca nu as fi convins pe multi, multi oameni sa ma ajute de-a lungul drumului. Lumea este plina de genii care asteapta sa ne ofere dorintele. Exista o multime de oameni care va vor da cu placere o mana. „

Comentariile sunt inchise.