5:22 pm - marți, 26 octombrie 2021

Ce vor spune urmasii despre blogurile noastre?

Am primit un comment la articolul de ieri şi-am cam căzut pe gânduri: îs foarte curios acum cum şi ce ar mai rămâne din blogurile noastre de acum peste vreo 30 de ani.

Un blog mi se pare că seamănă puţin aşa cu jurnalele părinţilor noştri, sau cu cine ştie ce caiet de scrieri, doar că sunt publice. Acuma, dacă mă gândesc la soarta jurnalelor părinţilor noştri, jurnale care or ajuns s-adune praf pe rafturi, prin poduri, sau cine ştie ce goange prin ce şanţuri… nu ştiu blogurile noastre cum ar putea avea o soartă similară.

Unele vor evolua. În 30 de ani cine ştie până unde vor evolua. O maare parte din ele mă aştept să rămână de izbelişte, sau să se piardă prin cine ştie ce goange de internet sau defecţiuni de hard sau soft şi să nu poată fi recuperate.

Ca şi formă însă, îs curios dacă blogurile noastre de azi vor rămâne blocate pe undeva cam cum au rămas primele noastre adrese de mail (gen @usa.net, @k.ro, etc) sau site-uri de pe vremea Freeservers, Geocities, etc, doar nişte colţuri de net vizitate numai de tot feliu de boţi, spemboţi sau alte orătănii virtuale.

Pe de altă parte, poate vor rămâne pe undeva accesibile. Şi cine ştie, poate vor fi căutate pe net de prunci şi nepoţi care o să se amuze copios pe seama ideilor, frustrărilor şi fericirilor noastre de demult.

Rămâne de văzut.

Comentariile sunt inchise.