12:01 am - duminică, 26 iunie 2022

Ce trebuie sa stii inainte de a trece la skincare 100% natural

In urma cu cinci luni, m-am simtit incantata, in timp ce faceam trecerea la utilizarea produselor de curatare „curate / netoxice / naturale”. Faceam ceva bun pentru planeta, faceam ceva bun pentru corpul meu. Ce ar putea merge rau? Dupa cum se dovedeste, o multime intreaga.

Imagineaza-ti: O femeie de la sfarsitul anilor treizeci, care a avut pielea limpede intreaga viata arunca brusc produsele „toxice”, parfumate, pe care le foloseste de zeci de ani, iar pielea ei trece in mod ciudat prin schimbari. Dupa ce am incercat o serie intreaga de produse diferite, fata mea era inca rosie si neplacuta si am avut o constelatie de cosuri pe fruntea mea. Nu puteam sa scap de ele. Dimpotriva, cand m-am gandit inapoi la locul in care ma aflam acum cinci luni – utilizarea produselor pe care toata lumea le-a vazut ca sunt groaznice. M-am gandit ca nu pot fi singura persoana care avea aceasta problema, asa ca am inceput sa fac niste cercetari. Iata ce am invatat, ce mi-as fi dorit sa stiu de la inceput si de ce am ajuns la concluzia ca miscarea curata a pielii nu este pentru mine.

Afacerile naturiste pentru ingrijirea pielii sunt in plina expansiune.

Bloomberg Business estimeaza ca pana in 2025, industria pielii curate / naturale va valora 48 miliarde de dolari in toata lumea. Target, Sephora si Nordstrom au acum rafturi intregi dedicate vanzarii de produse curate, iar cererea este in continua crestere. Dar cum am ajuns aici?

In multe feluri, intreruperea si evolutia recenta a industriei de ingrijire a pielii urmeaza o cale similara pe care au trecut-o alte mari industrii. De la cresterea si scaderea modei rapide pana la cererea de alimente ecologice, traim intr-o perioada in care consumatorii sunt indemnati sa voteze cu portofelele lor si sa efectueze schimbari pozitive. Unul dintre principalii sustinatori ai celebritatii pentru aceasta cauza a fost Gwyneth Paltrow. In 2016, ea si-a lansat propria linie de ingrijire a pielii si i-a spus lui Jimmy Fallon ca utilizarea produselor fara substante chimice pe corpul sau a fost „o extensie a incercarii de a manca bine”.

In 2018, Kourtney Kardashian si sora sa Kylie Jenner s-au alaturat cauzei atunci cand au colaborat la crearea unei linii de machiaj curat. O parte din presiunea lor de PR a atras atentia asupra unei probleme importante: reglementarile FDA si lipsa acestora. Se dovedeste ca multe ingrediente cosmetice modificate chimic, fabricate manual (cunoscute altfel ca ingrediente sintetice), care sunt interzise in Europa, pot fi inca utilizate in SUA. Kardashian a cerut reglementari mai stricte si a promis, la fel cum a facut Paltrow, ca linia ei de produse este de incredere, deoarece ingredientele pe care le-au folosit erau „curate”.

Comentariile sunt inchise.