8:27 pm - sâmbătă, 18 septembrie 2021

Ce impact au jantele aliaj de 17 si 18 inch asupra masinilor puternice?

Autoturismele au nevoie de ajutor pentru a se diferentia de celelalte serii, iar jantele sunt cea mai fiabila modalitate de a va asigura un confort tehnic si vizual. In topul clasamentelor celor mai populare tipuri de jante se numara jantele aliaj, gratie avantajelor notabile pe care le determina in timpul condusului. Dincolo de faptul ca jantele aliaj asigura o rezistenta superioara asupra metalelor pure, acestea contribuie si la consumul de combustibil, in sensul in care greutatea redusa a jantelor conduce la o scadere a greutatii automobilului.

Jantele de 17 si 18 inch pastreaza confortul la condus

Multi conducatori auto se tem de schimbari bruste sau evidente atunci cand vine vorba de jante, preferand sa mentina aceeasi alegere inca de la achizitia automobilului. Ingrijorarea acestora deriva dintr-o cauza nefondata, sesizata superficial, aceea ca inlocuirea unor jante mai mici, de 15 inch, cu unele mai mari, de 17 sau 18 inch pot prejudicia confortul la condus.

Jante Aliaj 17 , 7.5×17

Comanda din magazin: https://autochrome.ro/jante-auto-aliaj/17/

In realitate, jantele aliaj de 17 si 18 inch asigura conductia superioara a caldurii, aceasta din urma avand ca rezultat disiparea caldurii din frane, ceea ce conduce a optimizarea performantelor de franare chiar si in conditii nefavorabile, astfel ca sansele de defectare din cauza supraincalzirii scad considerabil. Cu alte cuvinte, atat jantele de mici dimensiuni, cat si jantele de mari dimensiuni asigura aceleasi performante.

O masina obisnuita cu jante mici nu va intampina schimbari tehnice datorita unora de 17 si 18 inch, insa va bucura printr-un confort vizual notabil. Spre exemplu, o masina poate avea din fabrica jante de 15 inch, insa inevitabil acestea vor fi schimbate cu timpul, datorita uzarii acestora sau a dorintei conducatorului auto de a o face mai atragatoare. Decizia nu va dauna in niciun fel autovehiculului, ci va ridica niste schimbari in ceea ce priveste omologarea impusa de RAR. Totodata, este evident ca si latimea anvelopei se va schimba, trecand de la un 195 cu 60, pentru jante de 15”, la 225 latime cu talon 40, pentru jante 18”.

Jante Aliaj 18 , 8×18

Comanda din magazin: https://autochrome.ro/jante-auto-aliaj/18/

Totusi, confortul tehnic al masinii nu va fi afectat, tinand cont de faptul ca jantele nu va pot ajuta sa evitati gropile sau socurile. Modificarea va deveni sesizabila la capitolul consum, tinand cont de faptul ca rotile mai mari sunt mai grele, insa si la manevrabilitate, fiindca frecarea va creste si necesita mai multa rezistenta in volan.

Contrar aparentelor, jantele aliaj de 17 si 18 inch se pliaza corespunzator pe o varietate de autovehicule fabricate sub egida diverselor branduri notorii. Aceste jante sfac o impresie excelenta atunci cand sunt montate pe autovehicule marca Audi, Volkswagen, Alfa – Romeo, Jaguar sau Chevrolet, fiindca modelele acestora pledeaza pentru imaginea unei masini puternice, astfel ca dimensiunea jantelor nu reprezinta o piedica, ci, din contra, un artificiu de efect care ofera confortul vizual in trafic. In schimb, cei interesati sa-si “upgradeze” autovehiculul cu un set de jante aliaj 17 sau 18” trebuie sa tina cont de dimensiunile masinii pe care o detin, in sensul in care o masina de oras, de mici dimensiuni careia i-au fost montate un astfel de set de jante va sublinia un dezechilibru inestetic prin aceasta alegere.

Comentariile sunt inchise.