10:20 pm - sâmbătă, 21 iulie 2018

Cam putine spatii cu rol cultural

Pe de altă parte, în cadrul unei clădiri cu o semnificație istorică atât de mare, găsim trei (3) spații dedicate istoriei, spații dintre care, unul e de-abia temporar iar un altul e doar o sală cu o colecție de ziare vechi. Mi se pare puțin nepotrivit. Timișoara se laudă cu o istorie bogată, iar aceasta ar trebui să se vadă într-un astfel de „mini-mol” cultural. Oricum, pentru o perioadă vom avea pe lângă Muzeul Viorii și Muzeul Banatului pe-acolo, daci până la renovarea Castelului Huniade, totul e OK.

Proiectul ăsta are șanse mari de reușită, sper însă să beneficieze de promovarea care-i va fi foarte necesară. Nu ar fi deloc potrivit ca la deschiderea Bastionulul să se procedeze ca la inaugurarea vreunei noi șosele – un comunicat de presă, două poze și săru-mâna. E nevoie de o promovare semnificativă și inteligent făcută a complexului atât la nivel local cât și la nivel extern (național și internațional). Asta e însă o altă mâncare de pește.

Oricum, sunt convins că la darea în folosință a spațiului și deschiderea noului Bastion tot timișoreanul va da năvală și orice vizitator de pe-afară va fi adus de gazde să vadă noua grozăvie din sufletul orașului.

Comentariile sunt inchise.