10:55 am - joi, 28 mai 2020

Binecuvantare de la Basescu?

Dupa ce a lansat tema alegerilor anticipate Mircea Geoana pare ca asteapta binecuvantarea lui Basescu. Analize peste analize, sedinte facute peste noapte, tone de materiale si nu suntem in stare sa luam o decizie clara. O scaldam, mai pe romaneste. Si presedintele PSD ii solicita lui Traian Basescu sa vina in Parlament sa isi precizeze pozitia in legatura cu alegerile anticipate. Ori eu nu inteleg, ori lucrurile au luat-o razna. Pai tu, partid de opozitie, pornesti o campanie in care spui ca asa nu se mai poate si trebuie sa facem alegeri anticipate si in final lasi sa se inteleaga ca tot Basescu este cel care decide? Dupa parerea mea este o greseala majora de strategie. Stim toti ca dizolvarea Parlametului este in mana presedintelui si ca lansarea temei cu anticipatele a fost pripita. Dar sa mai si recunosti public ca demersul tau nu are nici o sansa fara Basescu, mi se pare sinucidere curata!

Nu inteleg nici rolul PSD in povestea cu Pactul pentru educatie. Sigur, problema educatiei este foarte delicata. Sunt multe de facut. Si cu un ministru ca Adomnitei este greu de crezut ca lucrurile se vor misca. Dar repet, tu, partid de opozitie, ridici minge dupa minge la fileu, celor de la putere? Mai ales in conditiile in care tu ai lansat si aceasta idee! La fel a fost si cu pensiile. Pana cand o sa mai acceptam sa fim pe post de lansatori si altii sa preia ideile noastre?

Peste putin timp este la Bucuresti Summitul NATO. Nu am vazut nicaieri sa se spuna ca Romania a intrat in NATO in timpul guvernarii PSD. Si nu am vazut sa fie invitat cineva de la PSD la acest eveniment important. Culmea este ca nici noi nu vorbim despre asta. Uneori am senzatia ca ne este teama sa recunoastem toate lucrurile bune care s-au facut in tara asta. Ma bucur totusi ca s-a facut un prim pas in povestea cu votul uninominal. Sper sa fie dus pana la capat acest proiect. Desi am indoieli mari ca la urmatoarele alegeri se va vota dupa noua lege. Vom trai si vom vedea!

Comentariile sunt inchise.