7:41 pm - sâmbătă, 18 septembrie 2021

Ai nevoie de un motocultor? Iată ce trebuie să știi înainte să cumperi unul

Avantajele deținerii unui motocultor bun sau a corespondentului său mai mic, motosapa, sunt nenumărate. Motocultoarele și motosăpătoarele sunt bune pentru arat, pentru mărunțirea și amestecarea solului și pentru fertilizarea sa, dar se folosește și pentru a ajuta apa să ajungă mai rapid la rădăcinile plantelor.

Conform statisticilor unei companii americane producătoare de motocultivatoare și motosape, cererea pentru astfel de mașinării se anticipează a fi în acest an mai mult mai mare ca cea de anul precedent, mai straniu fiind faptul că încă nu a venit primăvara iar statisticile deja arată promițător.

Pe timp de vară, motocultoarele și motosapele pot fi folosite printre rândurile de legume pentru a scăpa de plantele dăunătoare, dar și pentru a sfărâma solul cu scopul unei irigări mai eficiente a plantelor leguminoase, ne spun cei de la motocultorbun.ro.

Atunci când vine toamna, motocultor se poate folosi pentru amesteca solul cu resturile rămase în urma culturii de legume, permițându-le astfel să se descompună în timpul iernii. Plantele descompuse vor reprezenta o sursă bună de nutrienți pentru sol.

În România nu se practică foarte mult, însă în state este abordată ideea de închiriere a motocultorului sau motosapei, existând destule firme care au ca scop închirierea echipamentelor de grădinărit. Dacă te gândești că folosești motocultorul de doar câteva ori pe an, ai spune că închirierea sa e cea mai bună soluție. De fapt, sunt mulți factori care îți dau bătăi de cap: transportul mașinăriei, mentenanța, timpul, etc. Având propriul motocultor nu trebuie să mai stai geană pe ceas pentru a putea termina la timp munca, încadrându-te în timpul pentru care ai plătit.

Dacă faci un calcul simplu, în doar câțiva ani de închiriat motocultoare vei ajunge să-ți cumperi tu unul propriu. Unica problema ar fi aceea de a avea unde să-l depozitezi și a-i oferi mentenanță continuă. Ești răspunzător de orice defecțiune care apare în timp.

Comentariile sunt inchise.