12:17 pm - duminică, 21 octombrie 2018

Aeroterma, o solutie avantajoasa pentru incalzirea locuintei 

Confortul termic este absolut esential, mai ales atunci cand ne gandim la anotimpul rece si temperaturile nu sunt atat de prietenoase. Preturile la gazul natural sunt din nefericire din ce in ce mai usturatoare, asa ca este bine sa ne gandim la variante alternative care sa ne permita sa economisim fara sa facem rabat de la confort si comoditate.

Aeroterma este una dintre cele mai eficiente solutii cand vine vorba de incalzirea unei camere. Aceasta functioneaza pe baza curentului electric si incalzeste aerul cu o rezistenta, aer pe care il elimina in incapere prin intermediul unui ventilator. Acest sistem simplu si eficient nu necesita costuri mari, tocmai de aceea este ideal pentru anotimpul rece.

Principalul avantaj oferit de aeroterma este portabilitatea. Aceasta poate fi mutata si purtata oriunde, fara mare efort. Mai mult, viteza de incalzire este un aspect foarte avantajos. Aeroterma poate fi folosita pana cand caloriferele sau sobele asigura o temperatura confortabila in interiorul incaperii.

Atunci cand va ganditi la achizitionarea unui asemenea sistem este bine sa tineti cont de cateva aspecte esentiale care va asigura confortul necesar si siguranta folosirii unui produs bun.

In primul rand, ideal este sa optati pentru o aeroterma care dispune de mai multe trepte de incalzire. In felul acesta, puteti seta temperatura locuintei si va puteti bucura de un confort sporit. Mai mult, pentru a economisi si mai mult, exista aeroterme cu termostat care ofera un avantaj in plus in ceea ce priveste consumul de energie.

De multe ori se intampla sa lasi aeroterma pornita si sa uiti de ea sau pur si simplu sau sa fii nevoit sa parasesti locuinta pe graba. Ei bine, cu o aeroterma cu protectie la supraincalzire si la inclinare nu trebuie sa-ti faci griji.

Filtrul de praf, polen sau antibacterian este un alt aspect caruia trebuie sa-i acordati atentie. Tinand cont de faptul ca o aeroterma ruleaza aerul, este important ca aceasta sa nu faca sa circule prin camera si praful, care poate provoca numeroase afectiuni. Asadar, un filtru de praf este esential pentru a mentine o calitate buna a aerului si a preveni numeroase situatii neplacute.

In functie de dorinte, puteti alege o aeroterma care sa asigure un confort termic sporit, dar si o siguranta si o buna functionare a organismului. Usurinta cu care este folosita, costurile mici pe care le presupune si avantajele oferite de mobilitate sunt doar cateva dintre cele mai importante aspecte care fac din aeroterma o solutie avantajoasa pentru incalzirea locuintei.

Comentariile sunt inchise.