2:24 am - luni, 6 aprilie 2020

7 Repere la un loc de munca nou

Ai trecut interviul, ai negociat un mare salariu si astepti cu nerabdare data inceperii muncii tale. La un moment dat, teama de a incepe un nou capitol va lovi si vei simti o mica trepidare. Cum va arata anul urmator al vietii mele? La ce provocari pot sa ma astept? Ce se intampla daca ma concediaza inainte sa termin perioada de proba? In timp ce aceste ganduri va pot zambi in cap, puteti fi siguri ca, indiferent de domeniul dvs. sau de nivelul de experienta, exista anumite etape pe care le veti parcurge – cum ar fi cele cinci etape de durere, dar pe o nota mult mai pozitiva . Iata cele sapte repere pe care le puteti astepta in primul an al noului dvs. loc de munca.

  • Prima gluma interna

Incercarea de a se imprieteni cu un grup de oameni care au deja un raport stabilit este dificil. Adaugati un strat suplimentar de profesionalism si montajul poate fi si mai greu de navigat.

  • Prima activitate de grup

Majoritatea companiilor cu valoare de conducere progresiva au petrecut in afara zidurilor biroului pentru ca membrii echipei sa se cunoasca mai bine si sa se distreze.

  • Cand treci perioada de proba

Daca trebuie sa treci un anumit prag pentru a fi luat in considerare din padure si un adevarat membru al echipei, vei fi numarat zilele trecute.

  • Prima ta recenzie

Prima data cand stai cu managerul, seful si alti lideri ai companiei este stresant, indiferent cat de increzator esti in munca ta.

  • Prima data cand iti dai seama ca ai incetat sa mai numeri lunile

Mai ales cand sunteti in faza dvs. de proba, veti urmari cu atentie cat timp ati fost in noua dvs. pozitie. Dar, in timp ce acele zile incep sa se construiasca, veti incepe sa pierdeti evidenta si sa va concentrati asupra muncii.

  • Primul moment in care iti urasti treaba

Oricat de mare este treaba ta, va veni ziua in care iti urasti absolut munca. Vei regreta momentul in care ai decis vreodata sa intervievam pentru aceasta pozitie.

  • Primul moment in care iti iubesti slujba

Pe masura ce incepeti sa inchideti nota dvs. de un an, veti incepe sa reflectati despre tot ce ati realizat in ultimele 12 luni.

A trece prin primul an nu inseamna ca este timpul sa va relaxati si sa va bucurati de plimbare. In schimb, acesta este un moment pentru a planifica urmatorul tau obiectiv si a incepe sa impingeti inainte, astfel incat sa va puteti dezvolta propriile repere, in loc sa vi se intample.

Comentariile sunt inchise.