12:02 am - duminic─â, 26 iunie 2022

7 motive pentru a incepe sa iti faci un hobby chiar azi – II

Provocari
Exista sarcini care necesita timp pentru a invata si perfectiona, iar multe dintre ele se incadreaza in categoria hobby. De exemplu, am inceput recent sa cant la chitara si se dovedeste a fi un efort provocator – este nevoie de multa munca, practica si rabdare.

Crestere personala
Hobby-urile iti vor deschide ochii catre o noua lume a posibilitatilor si te vor ajuta sa intelegi mai bine perspectiva celorlalti. Cititul m-a ajutat sa dezvolt empatie si m-a dus in locuri pe care nici macar nu am indraznit sa le vizitez – invatandu-ma lectii pe parcurs.

Incredere in sine
Daca te pricepi la ceva, vei incepe sa te simti destul de increzator in tine si tocmai asta incurajeaza hobby-urile.

Am invatat sa citesc la varsta de cinci ani si de atunci am fost un cititor pasionat, ceea ce inseamna ca am avantajul oricand mi se prezinta informatii intr-un format scris: pot sa le procesez si sa raspund mai repede la ele. Faptul ca sunt constient de acest lucru ma face sa am incredere in mine si ca increderea se arata in interactiunile mele.

Productivitate
Cand ai un hobby nu trebuie sa-ti faci griji niciodata daca te plictisesti sau iti pierzi timpul. In schimb, va veti explora interesele, veti dezvolta abilitati si veti imbunatati cunostintele in timp ce va veti distra.

Imbogatire
Cand oamenii te intreaba ce faci in timpul liber, hobby-urile te impiedica sa stai acolo si sa te zgarii in cap nedumerit. Impartasirea hobby-urilor tale cu altii ii face pe oameni mai interesati de ceea ce iti place si iti revin mai mult ca persoana.

Comentariile sunt inchise.