11:53 am - joi, 28 mai 2020

De ce imi doresc eu un iPhone 4S

Păi, e foarte simplu. Am de aproape 2 ani un Nokia 5800 Xpress Music, din “rasa” simbian. Şi dacă n-am zis tot cu asta şi nu sunt convingătoare, mno, hai să intrăm în detalii.

Deci, dacă mă întrebai în urmă cu 2 ani dacă sunt mulţumită de al meu Nokia, îţi spuneam clar şi răspicat că DA! Pentru că pe atunci nu aveam tangenţe cu mediul online, nu aveam blog şi probabil că nici cont de Facebook. De un an de zile, de când am început să bloguiesc, situaţia s-a întors la 180 de grade.

Cu mâna pe suflet vă spun (şi nu vreau să sune ca şi când îmi plâng de milă, că bătrânelul meu Nokia a prestat cum a putut el mai bine, de fiecare dată) că au fost sute de situaţii în care m-am simţit efectiv limitată de telefonul meu, fiindcă e destul de greu să lucrez cu el. În primul rând, eu folosesc o aplicaţie de social media downloadată de la Ovi Store, Snaptu pe numele ei. Când vreau să mă conectez la internet pe telefon, trebuie să apăs o sumedie de taste, apoi trebuie să aştept până mi se încarcă aplicaţia. De acolo, de exemplu, vreau să intru pe Twitter – apăs iconiţa – loading… and loading… aaand loading… şi-ntr-un final se deschide. Şi la fel se întâmplă şi dacă vreau să intru pe Facebook, în Reader sau să-mi citesc mailul. Deci, în concluzie, simbian = “loading”. Să nu mai zic că dacă e noapte, pozele îmi ies complet negre şi neclare. Şi sincer, sufăr tare din pricina asta! În seara asta am fost la concert live “Celelalte Cuvinte” şi am vrut să fac şi nişte poze acolo, să le ataşez frumos lângă tweet-uri. În zadar! M-am dat bătută după prima poză, care a ieşit neagră şi nu se înţelegea nimic, şi m-am rezumat doar la simple tweet-uri.

Dar, când mi se întâmplă astfel de faze, totuşi, e de bine. Mi s-a întâmplat şi mai grav: mi s-a blocat subit telefonul când încercam să mă conectez la internet sau nu mai vroia să se conecteze la internet nicidecum (nu mai recunoştea conexiunea), deşi-l stingeam şi-l reporneam în repetate rânduri, în speranţa că-şi va reveni. Uneori, am senzaţia că Nokia al meu e ca un copil răsfăţat şi foarte încăpăţânat! Nici nu vreau să mă gândesc la ziua de azi, când mă voi duce la 11even Timişoara şi voi vrea să fac live tweeting….Bun, acum m-aţi întreba de ce nu-mi schimb telefonul cu un Android sau cu un iPhone. Sincer, deocamdată nu-mi permit.

Eu sunt tipul de om conservator. Pentru mulţi ani la rând am fost de părere că Nokia e cel mai bun telefon şi singurul care mi se potriveşte. În ultima vreme am cochetat cu iPhone-ul prietenul meu şi uşor, uşor am ajuns la concluzia că dacă ar fi să-mi schimb telefonul, aş opta mai degrabă pentru unul de la Apple, decât pentru un Android.

În concluzie, de ce îmi doresc un iPhone 4S de la Vodafone? Pentru că sunt bloggeriţă, particip la o sumedenie de evenimente faine şi am nevoie de un smartphone, în adevăratul sens al cuvântului, pentru a-mi facilita modul de interacţionare online. Şi un iPhone 4S doar al meu ar fi ca o binecuvântare cerească! Nici nu am curajul să visez cum ar fi să o am pe Siri cu mine în maşină, când plec la drumuri lungi prin ţară. Cum ar fi să fac poze frumoase cu un iPhone 4S, fără să fiu stresată că e noapte şi că o să-mi iasă de-un negru imaculat. Să editez pozele sau să filmez HD. Că aş putea să intru pe Twitter/Facebook printr-un simplu “tap”. Că, în sfârşit, nu aş mai fi obligată să trec printr-o mare de “loading-uri” când aş vrea să-mi citesc mailul – cu un iPhone 4S m-aş putea bucura şi eu de tehnologia “Push”. Cum ar fi să mă pot juca Angry Birds şi pe telefonul meu, nu doar pe laptop :D . Şi să nu mai zic de retina display, adică de 3X mai multă informaţie vizuală pe ecranul telefonului…

Comentariile sunt inchise.