11:02 pm - vineri, 3 iulie 2020

6 ponturi pentru fotografia de nunta

1. Nu folositi blitzul direct
Un blitz extern este absolut necesar la fotografia de nunta. Fie ca faceti un fill in , adica umplerea umbrelor create de soare fie ca il folositi cand vine tortul cand in sala e bezne. Blitzul direct poate crea umbre puternice si dure.

2. Livrati fotografii in ziua nuntii
De ce credeti ca in fotografia de presa se doreste postarea articolelor/fotografiilor in timp real? Ei bine tot asa este si la nunta ar da bine sa livrati fotografiilor in ziua nuntii. Fie ca listati o fotografie in exemplare pentru fiecare invitat fie ca rulati fotografiile pe un monitor si langa aveti afisate niste carti de vizita.

3.Fotografiati in RAW 

Ei bine nunta este un moment important din viata unui om si de aceea merita imortalizata la cea mai mare calitate si daca DSLR-ul vostru poate trage RAW de ce sa nu o faceti, plus ca formatul RAW va ajuta ulterior la prelucrare.

4. Folositi teleobiectivulExista numeroase momente la o nunta care pot fi surprinse daca persoanele nu te vad ca le fotografiezi . In aceste cazuri trebuie folosit teleobiectivul si fotografiere de la distanta. De asemenea teleobiectivul va poate fi de folos si la sedinta de fotografie artistica pentru a obtine un camp de profunzime mai mare.

5. Faceti backup dupa ce ajungeti acasaDatorita unor erori care pot aparea recomand sa copiati fotografiile in mai multe parti si in prima faza sa nu le stergeti de pe cardul de memorie. De asemenea si dupa livrarea fotografiilor va recomand sa pastrati si voi o copie de dvd.

6. Informeazate inaintea unui eveniment
Daca evenimentul care nu iti este cunoscut si nu ai mai fotografiat ceva de genu arunca o privire si la un forum foto dar si informatii asupra locatiilor care urmeaza sa le fotografiezi. Daca pretentiile sunt mari poti face o vizita cu cateva zile inainte la acele fotolocatii care urmeaza sa le fotografiezi.

Comentariile sunt inchise.