10:03 pm - vineri, 3 iulie 2020

5 dintre cele mai uzuale defecte ale unui cuptor cu microunde

Cuptorul cu microunde este un aparat electrocasnic de baza in orice locuinta si are un aport substantial in pregatirea mai multor preparate. Utilizat indeosebi pentru a gati sau pentru a incalzi diferite mancaruri, cuptorul cu microunde poate fi considerat ca fiind un aparat vital pentru o bucatarie.

De ce sa folositi cuptorul cu microunde?

In primul rand pentru ca are o capacitate de incalzire foarte ridicata, in doar cateva minute reusind sa aduca la temperatura dorita orice tip de preparat. Tot ce trebuie sa faceti este sa intocmiti farfuria cu mancarurile care va plac, sa o introduceti la cuptor si sa asteptati pret de 2-4 minute pentru a putea servi acel preparat la temperatura pe care o doriti.

Mai mult de atat, un cuptor cu microunde poate fi folosit la fel de bine pentru a pregati un anumit preparat. Combinati ingredientele aferente, aduceti preparatul la forma dorita si il puteti coace cu ajutorul cuptorului cu microunde. Rezultatele sunt garantate si putem spune ca operatiunea de coacere poate deveni mult mai rapida decat in cazul cuptorului clasic.

Cu toate astea, pe langa avantajele certe pe care vi le-am prezentat, cuptorul cu microunde are si dezavanteje ce tin de utilizarea propriu-zisa, de calitatea aparatului sau de vechimea acestuia. Concret, pot aparea diferite defectiuni nedorite care necesita interventia unui specialist in repararea cuptoarelor cu microunde, manopera aducand de la sine si diferite costuri.

Am facut o lista cu cele mai populare defecte ale unui cuptor cu microunde, statistica fiind preluata din interiorul service-ului MMCB.

  1. Incapacitatea de a mai inchide usa cuptorului – cauza principala este fie un soc mecanic puternic, fie vechimea ridicata a cuptorului. Odata ce balamaua cedeaza, trebuie sa o inlocuiti sau sa o reparati intr-un atelier specializat.
  2. Cuptorul nu cmai incalzeste – Poate cea mai uzuala problema pe care clientii o detecteaza. Cauza de baza este arderea uneia sau tuturor rezistentelor folosite de catre cuptor pentru a incalzi, operatiunea de reparare incluzand inlocuirea componentelor defecte.
  3. Panoul de comanda s-a stricat – Exista cuptoare cu micrunde care au panou de comanda mecanic dar si modele performante care au fost concepute pentru a folosi doar panouri de comanda inteligente, cu afisaj LCD sau touchscreen. Defectiunile apar in urma unei utilizari inadecvate sau in urma deteriorarii iremediabile provocate de vechimea cuptorului cu microunde.
  4. Sunet ciudat in timpul functionarii – Aceasta defectiune poate fi insotita si de scantei interne sau externe, aspect destul de delicat ce va poate pune in pericol chiar si viata. Nu ar trebui sa neglijati o astfel de problema si ar trebui sa incetati imediat a mai folosi cuptorul. Mergeti intr-un centru de reparatii cuptoare cu microunde si solicitati verificarea si inlocuirea componentelor care provoaca un scurtcircuit.
  5. Magnetron stricat – Fiind o componenta esentiala a unui cuptor cu microunde dar si cea mai folosita din intregul ansamblu, magnetronul cedeaza destul de des. Alegeti sa il reparati sau sa il inlocuiti pentru a nu periclita durata de viata a altor piese.

Comentariile sunt inchise.