2:38 pm - joi, 28 mai 2020

2 Idei care mi-au schimbat ideea de planning

Daca ati incercat vreodata sa planificati ceva, exista o sansa de 99% sa spuneti: „permiteti-mi sa-mi verific planificatorul si o sa ma intorc la voi.” La inceput, am crezut ca aceasta este trista mea realitate, unde viata mea se bazeaza pe aceasta mica carte care imi contureaza fiecare miscare. Dar atunci a aparut asupra mea ideea ca de multe ori suntem atat de prinsi sa muncim si sa ne indeplinim responsabilitatile, incat pierdem evidenta a ceea ce se intampla in viata noastra si a oamenilor din jurul nostru.

Am fost regina dublei planificari. La un moment dat, m-am prins de planificarea tripla, ceea ce mi-a dat o verificare reala rapida. Odata ce am inceput sa folosesc planificatorul meu, viata din jurul meu a inceput sa se schimbe. Ca in orice lucru nou, a fost o experienta de invatare. Am inceput sa invat mai multe despre mine si despre lucrurile pe care trebuia sa le fac pentru a-mi imbunatati timpul.

Iata doua lucruri pe care le-am descoperit in ultimul an folosind fantasticul meu planificator:

Oprirea glorificarii ocupatului

Intr-un articol scris de Melissa Ramos pentru Huffington Post, ea scrie: „incercati asta timp de o saptamana: incetati sa spuneti,„ sunt atat de ocupat ”sau„ sunt atat de obosit ”. Pentru ca adevarul este, la fel si toti ceilalti. Da, viata este ocupata, dar trebuie sa incetam sa ne comparam ocupati cu altcineva ca si cum ocupatul nostru este mai important decat al lor. ”Sunt 100% vinovat de utilizarea termenului ocupat, mai ales dupa ce ma uit la planificatorul meu si am vazut scris in munca mea. Sunt coplesit, dar fiind ocupat nu trebuie sa fie ceva atat de rau sau atat de ingrozitor. Suntem atat de rasfatati de aceasta idee, incat devine atat de usor sa folosim scuza ca suntem ocupati.

Programeaza-ti timpul pentru tine

Singurul lucru pe care uit sa il fac si simt ca toata lumea trebuie sa renunte la ceea ce face si face acest lucru este timpul stabilit pentru ei insisi. Suntem atat de surprinsi facand lucruri pentru altii, incat uitam ca avem nevoie de „timpul meu”. In ultima vreme, am blocat timpul in planificator pentru a ma bucura intr-adevar propriul meu timp, fie ca ma uit pe Netflix, imi plimb cainii sau facand doar un pui de somn cu adevarat solid.

Comentariile sunt inchise.