7:29 am - duminic─â, 25 august 2019

1 miliard de dolari pentru Gulf Air

Compania aeriana Gulf Air va primi un miliard de dolari de la guvernul din Bahrain, bani meniti sa ridice operatorul din impasul aerian in care a intrat.Al Wasat, un ziar local din Bahrain, a scris recent ca regele a dat un decret pentru a suplimenta bugetul de stat cu aproximativ 1 miliard de dolari pentru injectie de capital si a autorizat ministerul de finante pentru a strange fonduri de pe pietele de capital locale si internationale.

Gulf Air a transportat anul trecut aproape 6 milioane de pasageri, insa a inregistrat pierderi de jumatate de miliard de dolari. Compania spera ca, folosind ajutorul de la stat, sa poata reveni pe profit in urmatorii doi-trei ani.Compania a trecut printr-o perioada dificila in special dupa ce proprietarii Oman, Abu Dhabi si Qatar au cedat actiunile din companie pentru a-si putea infiinta proprii operatori aerieni.Gulf Air se concentreaza in prezent pe rutele regionale in Orientul Mijlociu.

Cu acestea, compania spera sa faca fata competitiei din partea Qatar Airways si Emirates, care la randul lor au o retea foarte bine pusa la punct de zboruri catre Asia si Europa.Purtatorul de cuvant al Gulf Air a declarat ca este prima oara din 2007 cand capitalul companiei aeriene din Bahrain este crescut.Statul Bahrain planuieste sa cheltuieasca o suma importanta din bugetul pentru 2010 pentru revitalizarea industriei aeriene din tara.In martie 2009, Gulf Air a semnat un contract pe 42 de luni cu Jet Airways pentru inchirierea a patru aeronave Beoing B777-300ER.

Gulf Air este compania aeriana nationala a Regatului Bahrain. Are sediul in Muharraq, in apropiere de Aeroportul International Bahrain, si opereaza zboruri regulate catre 45 de destinatii in 28 de tari din Africa, Asia si Europa, catre Egipt, Ethiopia, Sudan, Bangladesh, India, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Malaysia, Filipine, Thailanda, Bahrain, Iran, Cipru, Iraq, Iordania, Kuweit, Liban, Oman, Arabia Saudita, Yemen, Emiratele Arabe Unite, Franta, Germania, Turcia, Marea Britanie.

Comentariile sunt inchise.